Kisah Anak Bulus, Kucing

4 Tempat Terbaik Membelai Kucing Anda

4 Tempat Terbaik Membelai Kucing Anda. Nak tahu satu rahsia yang haiwan bernama kucing ini simpan turun-temurun? Sebenarnya bukan kita yang membelai kucing, tetapi kucing melantik kita menjadi tukang garu peribadinya. Tak percaya? Tempat yang tidak betul atau masa yang tidak sesuai mungkin membuatkan kucing anda menjauhi anda terus. Atau mungkin juga dicakar sekiranya anda tidak… Read More 4 Tempat Terbaik Membelai Kucing Anda

Kisah Anak Bulus, Kucing

3 Fakta Menarik Mengenai Mata Kucing

3 Fakta Menarik Mengenai Mata Kucing. Bak kata orang dulu-dulu, dari mata jatuh ke hati. Dari hati jatuhnya sayang. Dari sayang lahirnya cinta. Bermadah cinta pula kita kali ini. Pernah tak anda nak mencari kucing anda di antara banyak-banyak kucing, tetapi kucing-kucing yang ada tu lebih kurang sama sahaja corak dan saiz badan. Ha, masa ni… Read More 3 Fakta Menarik Mengenai Mata Kucing

Kisah Anak Bulus, Kucing

7 Cara Kucing Memberitahu I Love You

7 Cara Kucing Memberitahu I Love You. Kucing dan manusia di bumi dah diketahui tidak menggunakan bahasa percakapan yang sama. Membela kucing juga banyak tanggungjawab, pengorbanan, dan juga kasih sayang yang dicurahkan oleh pemilik macam anda dan saya.  Tetapi, kucing sayangkah pada kita? Gila namanya kalau kata nak dengar kucing kata I Love You ikut bahasa… Read More 7 Cara Kucing Memberitahu I Love You

Kisah Anak Bulus, Kucing

Tips Menjemput Rezeki: Memberi Haiwan Makan

Tips Menjemput Rezeki: Memberi Haiwan Makan. Apabila bercerita bab menjemput rezeki, perkara pertama yang muncul dalam fikiran ramai orang mungkin dari segi wang ringgit. Kadang-kala kita mudah lupa yang rezeki itu bukan hanya datang dari segi wang ringgit sahaja. Wang ringgit itu penting untuk memenuhi keperluan seharian, samada diri sendiri atau keluarga. Kita juga digalakkan membuat… Read More Tips Menjemput Rezeki: Memberi Haiwan Makan

Kisah Anak Bulus, Kucing

Amboi, Sombongnya Miko ni Kedip Mata Macam Tu

Amboi, Sombongnya Miko ni Kedip Mata Macam Tu. Kalau anda perasan, sejak anda memelihara kucing ni, rajin pula nak bersembang dengan dia. Kebarangkalian untuk kucing membalas sembang tu 0% kalau tak dikira ngauman kecil mereka tu. Ada kala mereka sekadar merenung sahaja. Ada masa kucing akan slow blink macam menjeling gitu. Mula-mula rasa geram juga… Read More Amboi, Sombongnya Miko ni Kedip Mata Macam Tu

Kisah Anak Bulus, Kucing

3 Rancangan Paling Best Berkenaan Kucing

3 Rancangan Paling Best Berkenaan Kucing. Siapa yang mengaku sebagai pencinta kucing wajib suka lihat aksi-aksi comel kucing. Tak kisah la kucing sendiri atau melalui media sosial. Lihat gambar-gambar yang dikongsi rakan-rakan pasti membuatkan hari lebih ceria. Tambah lagi, ada rakan-rakan yang sekepala nak bercerita tentang kucing kesayangan. Kali ini saya mahu berkongsi rancangan-rancagan bersiri yang… Read More 3 Rancangan Paling Best Berkenaan Kucing

Kisah Anak Bulus, Kucing

5 Perkara Asas Selepas Mengambil Anak Kucing Stray

5 Perkara Asas Selepas Mengambil Anak Kucing Stray. Kucing Hani yang pertama asalnya kucing stray. Tapi Hani bukan rescuer, pernah bela kucing pun tak. Suka kucing pun tak sangat, tapi tak ada la suka pukul kucing ke apa ke.  Masa tu cuma terjumpa. Niat asal nak tolong jaga sehari dua sahaja sementara nak cari orang yang… Read More 5 Perkara Asas Selepas Mengambil Anak Kucing Stray

Kisah Anak Bulus, Kucing

8 Keperluan Asas Memelihara Kucing Indoor

8 Keperluan Asas Memelihara Kucing Indoor. Sudah tidak sabar lagi ingin membawa pulang kucing yang comel itu ke rumah? Semestinya kehadiran anak-anak bulus akan memeriahkan lagi suasana di rumah, dengan keletah dan aksi-aksi mereka yang comel dan manja tu kan. Tak sabar rasanya nak bertemankan haiwan keayangan Rasulullah ni. Kalau selama ni hanya melayan keletah anak… Read More 8 Keperluan Asas Memelihara Kucing Indoor

Kisah Anak Bulus, Kucing

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Oleh kerana sekarang ini kita masih berada di dalam bulan Syawal, Hani dan anak-anak bulus sekalian ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada acik-acik dan ankel-ankel yang beragama Islam. Tahun ni Hani raya berteman anak bulus 3 ekor. Tahun lepas… Read More Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin